Föreningen Hofterups Byastuga står årligen som arrangör för ett antal evenemang i byn, några sedan länge medan andra är nyare initiativ – se vilka nedan.

Valborgsfirande 30 april

Vi samlas på Skönadalvägen 9 på ängen nedanför bullervallen för att tillsammans välkomna våren med bål och sång. Vanligen erbjuds försäljning av grillad korv, fika och dryck.

Tipsrunda 1 maj – 2021 – NYTT!
Tipsrunda på Hälsans dag - PRO

Vill du rätta dina svar?

Se här: Barnfrågor / Vuxenfrågor

Midsommarfirande juni

På midsommarafton bjuder vi på dans kring midsommarstången som vi reser på festplatsen på Lundåkravägen. Vi erbjuder även kiosk, bollkastning och lotterier av olika slag.

Hofterup Ålstorp lyser – NYTT 2021

På Alla Helgons afton skulle vi vilja arrangera ett ljusevenemang där vi tillsammans lyser upp byn med marschaller. Vi tänker oss att vi hjälps åt att lysa upp mörkret genom att ställa ut marschaller utanför den egna bostaden till minne av de som inte längre finns med oss. Vi återkommer kring evenemanget under hösten 2021.

Kransbindarkväll i november

Lagom till strax innan första advent har vi i några år arrangerat en kransbindarkväll till ett bra pris. Tillsammans binder vi kransar att hänga på ytterdörren eller till dekoration inomhus.